Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Θα δεχθούμε την παράδοση (και) της Μακεδονίας;


Θ. Μαλκίδης

Θα δεχθούμε την παράδοση (και) της Μακεδονίας; 

Πριν λίγο καιρό μία εφημερίδα της Αθήνας με  πρωτοσέλιδό της,  ανέφερε πως Ευρωπαία πρωθυπουργός μας προέτρεψε να αποδεχθούμε την παράδοση της Μακεδονίας στους λωποδύτες, αφού με αυτόν τρόπο η μείωση των συντάξεων θα <<πήγαινε>> έξι μήνες πίσω!

O Σεφέρης γράφει και για αυτό με μοναδικό τρόπο: «Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε. Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη. Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας.  Eγκαταλείψαμε τη ζωή μας και βρήκαμε τη στάχτη.... Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα». 

Εμείς αντί για την υποταγή και τη στάχτη, επιλέγουμε τους Υψηλάντες και τον Κολοκοτρώνη,  τον Παύλο Μελά και τον Ίωνα Δραγούμη,  τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη, τον Περρίκο και τα χιλιάδες θύματα των Ολοκαυτωμάτων της Ναζιστικής Κατοχής από το Δίστομο μέχρι τα Καλάβρυτα, επιλέγουμε τον Γκάτσο, τον Λειβαδίτη  τον Ελύτη και τον  Σεφέρη, ακολουθούμε τον  Παλληκαρίδη και τον Αυξεντίου, τους στρατιώτες των Κυπριακών Θερμοπυλών του 1974, τον Γιαλοψό, τον Καραθανάση, τον Βλαχάκο και τον Γεώργιο Μπαλταδώρο, αγωνιζόμαστε για τον Άγγελο Μητρετώδη, τον Δημήτριο Κούκλατζη, τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, επιλέγουμε τον Ελληνισμό και τη Μακεδονία της Αντίστασης και της Συνέχειας.

Οι Έλληνες δεν μπορούν να  δεχθούν την παράδοση (και) της  Μακεδονίας!