Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ο Ανθυπολοχαγός Μενέλαος Μενελάου στην Κύπρο το 1974 και η μάνα που ξέθαψε το παλικάρι της: "Έκρουζε το κορμί του.."


Ανθυπολοχαγός Μενέλαος Μενελάου και  μάνα που ξέθαψε το παλικάρι της: "Έκρουζε το κορμί του.."


Οι ιστορίες του πολέμου είναι δεκάδες. Μια απ’ αυτές είναι και η ιστορία της κυρίας Φρόσως.

Η ιστορία έφθασε χθες στο SigmaLive από τον εγγονό της κ. Φρόσως, με αφορμή τρισάγιο το οποίο θα τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο στο κοιμητήριο του Αγίου Νικόλα.

Ο γιος της κ. Φρόσως σκοτώθηκε από τον Αττίλα στις 20 του Ιούλη το 1974. Θάφτηκε μαζί με άλλα παλικάρια σε ομαδικό τάφο. Στις 6 Αυγούστου, η μάνα του πήγε με ταξί, βρήκε τον χώρο όπου έθαψαν τον γιο της και με τα ίδια της τα χέρια τον ξέθαψε, για να τον πάει να τον θάψει στη Λεμεσό. Δεν άφησε ούτε μπουλντόζα να πλησιάσει ούτε κανέναν όπως έλεγε, για να μην πληγωθεί άλλο το ήδη πληγωμένο του κορμί, όπως έλεγε.

O ανθυπολοχαγός Μενέλαος Μενελάου βρισκόταν θαμμένος στον Κοντεμένο. 


Όπως μεταφέρει ο εγγονός της… μια απ’ τις κουβέντες που τους έλεγε όταν αφηγείτο τη συγκλονιστική αυτή ιστορία, ήταν ότι «έκρουζε το κορμί του».

Πριν από περίπου 3 εβδομάδες, η ΔΕΑ ενημέρωσε τους συγγενείς του ανθυπολοχαγού και γιου της κ. Φρόσως, Μενέλαου Μενελάου, ότι στις εκταφές στο χωριό Κοντεμένος, εντοπίστηκε κομμάτι οστών από το κρανίο του ανθυπολοχαγού, μαζί με  άλλους σκελετούς.


Η τελευταία πράξη λοιπόν του δράματος αυτού, το  Σάββατο 10 Μαρτίου, στο κοιμητήριο του Άι Νικόλα στον τάφο του ανθυπολοχαγού στις 11.00, όπου θα τελεστεί η ταφή και το τρισάγιο. 

http://www.sigmalive.com/news/local/493603/i-mana-pou-ksethapse-to-palikari-tisquotekrouze-to-kormi-touquot