Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

H υπονόμευση της Αθήνας για το ζήτημα της Γενοκτονίας και μία συγκλονιστική ιστορία ήθους και αξιοπρέπειας



H υπονόμευση της Αθήνας για το ζήτημα της Γενοκτονίας 


Θ. Μαλκίδης

Πριν λίγο καιρό l βρέθηκα στον Καναδά οπου μιλησα για το ζήτημα της Γενοκτονίας, σε εκδηλώσεις που εγιναν απο το Ελληνοκαναδικο Κονγρεσο, το φορεα που προτεινε την εισαγωγη της αναγνωρισης στην Καναδικη Γερουσια. Εκει, συζήτησα και με την Παναγιώτα (Πάνα) Παπαγεωργίου- Μέρτσαντ. Το μέλος της Γερουσίας με την  Ιωνική, Ποντιακή, Μικρασιατική καταγωγή. Με συγκίνησε η δύναμή της να υπερασπιστεί το δίκαιο και την αλήθεια. 

 Περίμενε και περίμενα τις αντιδράσεις της Άγκυρας, τόσο εναντίον της όσο και εναντίον του  άλλου  μέλους της Γερουσίας, του εκ Μάνης Λεωνίδα (Λέο) Χουσάκου. Άλλωστε γνωρίζουμε πως αντιδρά η  Τουρκία όταν υπάρχει αναφορά για το ζήτημα παγκοσμίως.  Έχει κόστος να υπερασπίζεσαι την αλήθεια, το ένιωσα και το νιώθω. 






Το δυστύχημα είναι ότι μαζί με τα αναμενόμενα  εμπόδια από τους Φασίστες επιγόνους του δασκάλου του Χίτλερ και των Ναζί, Μουσταφά Κεμάλ, έχουμε και την Ελλαδική υπονόμευση. Εδώ έχουμε τα όργανα της προβοκάτσιας και  της υπονόμευσης, τους επί  δεκαετίες συμβούλους και συνυποψηφίους του πράσινου, μπλε και ροζ καθεστώτος και συνοδοιπόρους του  παρακράτους. 
Οι οποίοι  όταν δεν μπορούν να ελέγξουν την πορεία του ζητήματος και να το καταναλώσουν, πουλώντας το σε υπουργούς, βουλευτές και υπηρεσίες, μιλώντας για ηθική (!), ιστορία (!) και μνήμη (!), προσπαθούν να το σταματήσουν.

Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η  συνέχεια για το ζήτημα της αναγνώρισης αφορά την  Νέμεσις. Τόσο για την Άγκυρα, όσο και για την Αθήνα.......

Υ.Γ.  Ένα συγκλονιστικό γεγονός υπονόμευσης αλλά και αντίστασης στην ΎΒΡΗ

19 Μαΐου στην Τουρκία είναι  η ημέρα του Κεμαλ,  της νεολαίας και του αθλητισμού.

Μετά τη συναυλία Ρουβά - Κουτ στην Κύπρο την 19η Μαίου του 1995, λίγο μετά η Ελλάδα δια του Υπουργού Πολιτισμού (!!) αποπειράθηκε να στείλει στην Άγκυρα την Κρατική  Ορχήστρα  Αθηνών στη γιορτή του Κεμάλ.Επικεφαλής των του σωματείου πιλότων της  Ολυμπιακής Αεροπορίας ήταν ο συμπατριώτης μου από την Αλεξανδρούπολη ο Μ.  Βαμβακούλας, ο οποίος πρότεινε να μην γίνει αυτή η πτήση στην Άγκυρα, αίτημα που έγινε δεκτό, ενώ την ίδια στιγμή τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας αρνήθηκαν και αυτά να πάνε να αναδείξουν το μουσικό τους έργο  στη γιορτή μίσους του δασκάλου του Χίτλερ Κεμάλ. Μαθήματα  ήθους και αξιοπρέπειας που μας δίνουν δύναμη!