Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Να μοιραστούμε με τους κλέφτες το Μέγα Αλέξανδρο και τη Μακεδονία;


Να μοιραστούμε με τους κλέφτες το Μέγα Αλέξανδρο και τη Μακεδονία;

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζαέφ δείχνουν μεταξύ των άλλων ότι έχει χαθεί το μέτρο και η πολιτική. Τόσο εκεί, όσο και κυρίως στο αποκαλούμενο πολιτικό προσωπικό, εντός, εκτός βουλής της Αθήνας, για να μην μιλήσουμε για τον επιστημονικό και δημοσιογραφικό χώρο. Ειδικά  στην ελλαδική πρωτεύουσα φαίνεται ότι δεν υπάρχουν, απουσιάζουν,  τα δύο παραπάνω στοιχεία της ιστορικής συγκρότησης των Ελλήνων. Έτσι από τα Σκόπια,  ο εκτελών το πλιάτσικο της ιστορίας, μιλά για τον Μέγα Αλέξανδρο  χωρίς αντίλογο από την Αθήνα η οποία  φαίνεται ότι βιάζεται να παραδώσει (και) τη Μακεδονία......

Ο Θ. Μαλκίδης, συγγραφέας του βιβλίου για τον Μέγα Αλέξανδρο (εκδόσεις Ενωμένη Ρωμηοσύνη), μιλά στον Ανδρέα Μπλάνο στην εκπομπή ΛΟΓΟΣ ΡΩΜΑΙΙΚΟΣ της Αχελώος TV, σε μία εκπομπή αφιέρωμα στον Μέγα Αλέξανδρο και τη Μακεδονία.

Στην εκπομπή αναλύονται ο βίος, οι αρετές και τα επιτεύγματα του  Αλέξανδρου του Μέγα   που αποτέλεσε πρότυπο για όλους τους μετέπειτα ηγέτες της ιστορίας. Παράλληλα, η εκπομπή ασχολείται και με το σήμερα της παρακμής και της απογοήτευσης, της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, αλλά και την ελπίδα που γεννά το πρότυπο και το παράδειγμα του μέγιστου των Ελλήνων.

Η συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη για τον Μέγα Αλέξανδρο και τη Μακεδονία