Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν επιτρέπει σε Απόλλωνα Πόντου και ΠΑΕ Ποντίων τις εμφανίσεις με τα μηνύματα για τη Γενοκτονία!







Θ. Μαλκίδης Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν επιτρέπει σε Απόλλωνα Πόντου και ΠΑΕ Ποντίων τις εμφανίσεις με τα μηνύματα για  τη Γενοκτονία!

Με έγγραφό της η νομική υπηρεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) που κοινοποίησε πριν από λίγο  σε Απόλλωνα Πόντου και ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, γνωστοποιεί τα ισχύοντα σχετικά με τις φανέλες τους που περιέχουν μηνύματα σχετικά με τη Γενοκτονία.

Το «pamebala.gr» παρουσίασε πρώτο το σχετικό έγγραφο που  κοινοποιήθηκε από την Ομοσπονδία η οποία απαντά στις δύο ομάδες ότι οι φράσεις «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ» και «Ο Πόντος ζει» στη φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, και «353.000 + Μνήμη» στη φανέλα του Απόλλωνα Πόντου, είναι αντίθετες σε ό,τι ορίζει το άρθρο 32 του Κανονισμού της UEFA.

Όπως τονίζεται  στην απάντηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ την οποία υπογράφει ο Βασίλης Σαράκης η ποδοσφαιρική εμφάνιση μιας ομάδας δεν μπορεί να αποτελέσει «πλατφόρμα» για την προβολή οποιουδήποτε μηνύματος με πολιτικό, θρησκευτικό, κοινωνικό ή άλλο περιεχόμενο, «ανεξάρτητα από τη βαρύτητα, το ιστορικό, κοινωνικό ή ηθικό υπόβαθρο που μπορεί να διαθέτει».




Η συνέχεια για ένα ζήτημα που προκάλεσε αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας (βλ. αυτή της Τουρκίας για την εμφάνιση της ΠΑΕ Ποντίων στον παρακάτω σύνδεσμο http://malkidis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_56.html
 ), θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα αναμένοντας και τις απαντήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων.