Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

"Ση ελευθερίας την στράταν": Ο Γιώργος Ζαχαριάδης τρέχει τη διαδρομή Αθήνα- Σπάρτη για τον Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί

Φωτογραφία του Γεώργιος Τεμόναεκ Ζαχαριάδης.



Θ. Μαλκίδης

"Ση ελευθερίας την στράταν" :Ο Γιώργος Ζαχαριάδης "Τεμόν η ΑΕΚ" τρέχει τη διαδρομή Αθήνα- Σπάρτη για τον Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί
Ο συμπατριώτης μας Πόντιος Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί (Yannis Vasilis Yaylali),  είναι φυλακισμένος για πάνω από 130 ημέρες στα τουρκικά κάτεργα,  με τις κατηγορίες της «προσβολής του προέδρου», «υποκίνηση σε ανυπακοή των νόμων» και «διάδοση προπαγάνδας για τρομοκρατική οργάνωση». Η σύλληψή του έγινε  μετά από την ανάρτηση αφίσας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας και τη 19η Μαΐου. 
Ο Γιαϊλαλί είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αφύπνισης των λαών που ζουν στην Τουρκία, ένας αγωνιστής των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου, η φωνή ανάδειξης και αναγνώρισης των εγκλημάτων που έγιναν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και άλλων λαών.
Καλούμαστε να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερωθεί, δημοσιοποιώντας τη σύλληψή του και πιέζοντας το φασιστικό Τουρκικό κράτος- φυλακή. Είναι καθήκον μας για έναν άνθρωπο όπως ο Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων.


Φωτογραφία του Γεώργιος Τεμόναεκ Ζαχαριάδης.

Την 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2017, ο Γιώργος Ζαχαριάδης "Τεμόν η ΑΕΚ" τρέχει  από  την Αθήνα (Καλλιμάρμαρο στάδιο) έως την Σπάρτη, συνολικά 250 χιλιόμετρα.

Η διαδρομή "Ση ελευθερίας την στράταν"  αφιερώνεται με αγάπη και συνδέεται με την Σπάρτη Λακωνίας, αφού η Σπάρτη της Μικράς Ασίας ήταν η πόλη που τον υποδέχτηκε και παρουσιάστηκε στο Τουρκικό στράτευμα όπου στην συνέχεια αιχμαλωτίστηκε και τελικά έμαθε για την ελληνική του καταγωγή. 

Ως Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας -"Εύξεινος Λόγος" η ενέργειά μας  αυτή,  είναι μία ακόμη πράξη δημοσιοποίησης της παράνομης κράτησης του Γιάννη και να οδηγήσει στην απελευθέρωση του αδελφού μας. Μία διαδρομή 250 χλμ, ξεκινώντας από το Παναθηναϊκό στάδιο, (Καλλιμάρμαρο), Βουλή των Ελλήνων, Ακρόπολη, Αρχαία αγορά, Ιερά οδός, με τελικό προορισμό τον τάφο του Λεωνίδα στην Σπάρτη (Λεωνίδαιον). 

 "Λευτεριά στον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί".