Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Η 3η Αυγούστου να κηρυχθεί ημέρα του αγώνα ενάντια στη Γυναικοκτονία

Η 3η Αυγούστου να κηρυχθεί ημέρα του αγώνα ενάντια στη Γυναικοκτονία

Η 3η Αυγούστου 2017 είναι η τρίτη επέτειος της  επίθεσης γενοκτονίας   εναντίον της κοινότητας των Γιεζίντι Κούρδων, στη πόλη Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ .  Ξεκινώντας την 3η Αυγούστου του 2014,  οι  επιθέσεις και οι σφαγές προκάλεσαν μία ανθρωπιστική καταστροφή, ωστόσο το πιο σημαντικό ήταν ο σκοπός αυτής της επίθεσης, που ήταν η γενοκτονία και το ξερίζωμα ολόκληρης της πόλης και της κοινότητας των Γιεζίντι.
Οι γυναίκες υπήρξαν συστηματικά στόχος σ'αυτήν την επίθεση, ώστε να μιλάμε πλέον για Γυναικοκτονία, όπως συνέβη και με τη μαζική  δολοφονία  των Ελληνίδων, Αρμένιων, Ασσύριων γυναικών και στη συνέχεια των παιδιών. Μέσα  στη Γενοκτονία των Ελλήνων και των άλλων λαών, υπήρξε και μία παράλληλη μαζική δολοφονία που στοιχειοθετεί στην ουσία και στο πνεύμα της σχετικής Σύμβασης του ΟΗΕ για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος της Γενοκτονίας και του διεθνούς δικαίου, το μαζικό έγκλημα ενάντια στον ελληνικό λαό. Και αυτή η παράλληλη δολοφονία ήταν η Γυναικοκτονία και η Παιδοκτονία. 

Η Γενοκτονία όμως αυτή επειδή δεν τιμωρήθηκε επαναλήφθηκε. Την 3η Αύγουστου του 2014, η ανθρωπότητα έγινε μάρτυρας μίας επίθεση γενοκτονίας με βασικό σκοπό την εξαφάνιση μιας από τις πιο παλιές θρησκευτικές κοινότητες στο κόσμο. Μένοντας χωρίς βοήθεια και άμυνα,  η κοινότητα των Γιεζίντι υπέστη συστηματικές σφαγές, βιασμούς, βασανισμούς, εκτοπισμούς, δουλεμπόριο των κοριτσιών και των γυναικών, ακόμη και την υποχρεωτική στρατολόγηση των αγοριών, ώστε να γίνουν παιδιά στρατιώτες. Ανεπίσημες εκθέσεις δείχνουν ότι περισσότερες από πέντε χιλιάδες γυναίκες και παιδιά απήχθησαν και πουλήθηκαν σαν σκλάβοι κατά  την επίθεση. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επίσημα χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη επίθεση  ως γενοκτονία.

Η 3η Αύγουστου  να οριστεί ως Διεθνή Ημέρα Κινητοποίησης Ενάντια στη Γυναικοκτονία. Για να μην ξανασυμβεί, για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα εγκλήματά τους. 





Η Γυναικοκτονία μας επηρεάζει όλους. Ο συστηματικός φόνος των γυναικών εξ'αιτίας του φύλου τους  αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο γιατί περιλαμβάνει φυσική, ψυχική και οικονομική βία. 

Για αυτό το λόγο, καλούμε τις γυναίκες του κόσμου να διακηρύξουν την 3η Αυγούστου ως Διεθνή Μέρα Ενάντια στη Γυναικοκτονία και να γνωστοποιήσουν παντού την κατάσταση των γυναικών που έχουν απαχθεί, που ζουν ακόμη ως σκλάβες και που δολοφονήθηκαν .