Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Το μήνυμα της Μεράλ Γκευλανί για το φυλακισμένο σύντροφό της Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί


Θ. Μαλκίδης

Μήνυμα της Μεράλ Γκευλανί για το φυλακισμένο σύντροφό της Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί

Όπως έχουμε γνωστοποιήσει παντού, όπου υπάρχουν Άνθρωποι που αγωνίζονται για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, ενάντια στο φασισμό και τις εκφάνσεις του, πριν επτά ημέρες φυλακίστηκε με τις κατηγορίες της προσβολής του δασκάλου του Χίτλερ , Μουσταφά Κεμάλ και του επιγόνου του  Ερντογάν, υποκίνησης σε τρομοκρατικές πράξεις και ανυπακοής σε νόμους, ο  συμπατριώτης μας  Πόντιος, Ρωμηός, Έλληνας Γιάννης -Βασίλης Γιαϊλαλί (Yannis Vasilis Yaylali).

Η  σύντροφός του Μεράλ Γκευλανί (Meral Geylani) προσπάθησε πολλές φορές να τον επισκεφθεί αλλά οι αρχές της κλειστής φυλακής του Σιρνάκ στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, δεν της επέτρεψαν, αφού δεν έχουν τελέσει γάμο.....

Η Μεράλ Γκευλανί μου έστειλε την έκκληση της για να ασκήσει τα δικαιώματά της, που τα έχουν όλοι οι κρατούμενοι στην Τουρκία, εκτός από τους πολιτικούς που είναι χιλιάδες.  Η Μεράλ θέλει να μάθει την τύχη του συντρόφου της που αγωνίζονται μαζί για την Ελευθερία, την Ιστορία, τη Μνήμη και την Αλήθεια. 

Εμείς, παρά την προκλητική και ένοχη σιωπή, πλην μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού εξαιρέσεων, των μέσων ενημέρωσης, συλλόγων, σωματείων, ομοσπονδιών, κομμάτων, δικηγορικών συλλόγων,  βουλευτών και ευρωβουλευτών και πολλών άλλων "αρμοδίων" συνεχίζουμε τον αγώνα μας. 

Λευτεριά στον Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί, 
Λευτεριά στους Λαούς της Μικράς Ασίας!

Yannis Vasilis Yaylalı'ya Özgürlük! 
Anadolu Halklarına Özgürlük!

Free Yannis Vasilis Yaylalı! 
Free Asia Minor!