Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Η Θράκη στη Γενοκτονία



Η Θράκη στη Γενοκτονία

Η Γενοκτονία η οποία ξεκίνησε το 1908 με την άνοδο στην εξουσία των Νεότουρκων και με την  καθοδήγηση των συμμάχων τους Γερμανών,  συνεχίστηκε και από τους Κεμαλικούς μέχρι το 1923 αφαιρώντας  τη ζωή από  1.000.000  και πλέον, Έλληνες, Ελληνίδες και παιδιά.  

Στη Θράκη 250.000-300.000 , στην κεντρική Μικρά Ασία 300.000 με 350.000 στον Πόντο 350.000 ενώ θύματα υπήρξαν και στην Καππαδοκία. 

 Στο πλαίσιο των  πρωτοβουλιών μνήμης για τη Γενοκτονία στη Θράκη που κορυφώθηκε τον Απρίλιο του 1914,  ο  Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Θρακικής Εστίας Δράμας σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Δράμας, το ίδρυμα Χαριλάου Κ.Κεραμέως, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και το Δήμο Δράμας σας προσκαλούν στις διήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Θρακών:

• Σάββατο 1η Απριλίου 2017 και ώρα 7:00 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας με ομιλητή τον Θεοφάνη Μαλκίδη.














Συμμετέχουν: 

Η παραδοσιακή χορωδία της Θρακικής Εστίας Σερρών
Διδασκαλία-Διεύθυνση: κα Βλαχοπούλου Στέλλα
Η παραδοσιακή χορωδία της Θρακικής Εστίας Δράμας
Διδασκαλία-Διεύθυνση: κος Καλαβρινός Γεώργιος
Η παραδοσιακή ορχήστρα της Θρακικής Εστίας Δράμας
Διδασκαλία-Διεύθυνση: κος Καλαβρινός Γεώργιος.

• Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και ώρα 09:00πμ στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων Δράμας.

Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας  χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δράμας κ.κ.Παύλου, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ.Βαρνάβα, Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμων.

Ομιλία θα εκφωνήσει ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως κ.κ.Βαρνάβας.

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Γενοκτονίας  στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος

ΜΠΕΓΓΑΣ ΦΩΤΙΟΣ