Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Από την Παιδεία των Τριών Ιεραρχών στην Α-Παιδεία της Άρνησης



Εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Λακκώματος Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου και στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, για  την Παιδεία των Τριών Ιεραρχών αλλά και για σημερινή  A-Παιδεία της Άρνησης.



Σάββατο 30 Ιανουαρίου Λάκκωμα Θεσσαλονίκης 


Επτά όμοροι ποντιακοί σύλλογοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Από την Παιδεία των Τριών Ιεραρχών στην Α-Παιδεία του σήμερα», το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στις 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Θεάτρου Λακκώματος.
Ομιλητής ο Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών.
Οργανωτές:
  • Σύλλογος Ποντίων Λακκώματος
  • Μορφωτικός Όμιλος Ποντίων Μεσημερίου «Αργοναύτες»
  • Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Θέρμης
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αντωνίου «Παναγία Σουμελά»
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπήγαδου
  • Σύλλογος Ποντίων Πετραλώνων «Οι Αργοναύτες»
  • Σύλλογος Ποντίων & Φιλοποντίων Κάτω Σχολαρίου 

Κυριακή 31 Ιανουαρίου Θέρμη Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο "Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης" προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους στη ‘’Γιορτή Γραμμάτων’’ και κοπή βασιλόπιτας του, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προς τιμή της Εκκλησιαστικής Εορτής των Τριών Ιεραρχών, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη βράβευση των επιτυχόντων σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι, αποφοίτων των Λυκείων της Θέρμης, μελών του Σωματείου.
Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: ‘’ Παιδεία Τριών Ιεραρχών ή παιδεία άρνησης; ’’ από τον Θεοφάνη Μαλκίδη, Διδάκτορα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των γενοκτονιών και της Διεθνούς Ένωσης για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των Λαών.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη χορωδία και το παιδικό χορευτικό τμήμα του Σωματείου.