Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Κίνηση Αλληλεγγύης Αλεξανδρούπολης




Συνέντευξη στο του Φάνη Μαλκίδη  τηλεοπτικό κανάλι Θράκη ΝΕΤ για την Κίνηση Αλληλεγγύης



Φάνης Μαλκίδης

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


email: kinisi.alex@gmail.com, τηλ.- fax 25510-33313
  1. Η Αλεξανδρούπολη παράδειγμα για όλη την κατεχόμενη Ελλάδα
Πριν περίπου δύο χρόνια, μιλώντας σε εκδήλωση για την κρίση και το ρόλο του λαού μας, ως αντιστασιακού φορέα στην καταστροφή, τέθηκε στο τέλος της συζήτησης, το εξής (προβοκατόρικο) ερώτημα από πρώην «ιδιαίτερο βουλευτού»: Και τι μπορούμε να κάνουμε; Απαντώντας στο «φίλο» αναφέραμε ότι δίπλα του υπάρχουν οικογένειες, ηλικιωμένοι, άνεργοι, παιδιά που πεινούν. Ας αρχίσουμε λοιπόν από αυτούς έχοντας υπόψη ότι η πρώτη επαναστατική πράξη των Ελλήνων, από το 1821, μέχρι την κατοχή της περιόδου 1941-1944, ήταν να βοηθήσουν τους λοιμοκτονούντες συνανθρώπους τους.

Η συνέχεια ήταν αποκαλυπτική για όλους μας: Ο «φίλος» εξαφανίστηκε την ίδια στιγμή, αλλά δεκάδες άλλοι και άλλες εμφανίστηκαν για να στηρίξουν την πρώτη επαναστατική πράξη που μπορεί να κάνει ο Ελληνας και η Ελληνίδα σήμερα.

Την επαύριον συγκεντρώθηκαν οι πρώτες εισφορές με τις οποίες αγοράστηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τις πρώτες είκοσι οικογένειες (σήμερα είναι πάνω από εκατό), ενώ αρκετοί προθυμοποιήθηκαν να τα προμηθευτούν οι ίδιοι και να μας φέρουν στα σημεία συγκέντρωσης. Με μια λιτή ανακοίνωση που έβαζε το ζήτημα στο προσκήνιο της αλληλεγγύης και της πράξης, καλούσαμε τους συμπατριώτες μας να γίνουν αρωγοί της προσπάθειας μας: